Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bedrägeriet mot ÖT växer allt mer

/

Sammanlagt är nu sju personer misstänkta i den stora ekonomiska bedrägerihärvan mot Östersundstidningar. Och utredningen kommer ta tid.

Annons

Det var i slutet av mars som det uppdagades att en säljare inom Östersunds-Tidningar, det bolag som äger ÖP och LT, hade fifflat med fakturor så att månmiljonbelopp förskingrats. Fifflet ska ha gått till så att säljaren, med hjälp av kumpaner som har varit leverantörer till Östersunds-Tidningar, saltat och förfalskat fakturor innan de skickats till Östersunds-Tidningar för betalning.

– En av våra säljare, tillsammans med leverantörer, har endera skickat falska eller saltade fakturor till oss. Leverantören betalade samtidigt en kontant summa till säljaren, förklarade Östersunds-Tidningar vd Göran Henriksson när brottsmisstankarna rullades upp i vintras.

Fifflet ska ha pågått så långt tillbaka som till år 2004 och skaran misstänkta har växt under tiden utredningen hittills pågått.

– Det har tillkommit en ny misstänkt, så det är nu sju misstänkta, säger åklagaren Stig Andersson.

Hur mycket pengar rör det sig om?

– Det kan jag inte svara på. Det kan visa sig att pengar gått två gånger och då blir det fel om vi går ut med en summa.

Men klart är att det rör sig över två miljoner, säger han.

Utredningen är omfattande och det är i dagsläget omöjligt att säga hur lång tid det tar innan det börjar närma sig att åtal ska väckas mot de misstänkta.

Den anställde på Östersunds-Tidningar erkände brottsmisstankarna när det uppdagades och sades omgående upp från sin tjänst.

Mer läsning

Annons