Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bättre ekonomi för Lövstas hårt pressade aktivitetscenter

Ekonomin har varit ett ständigt återkommande ämne när det gäller Lövsta aktivitetscenter på Frösön. I vintras var konkursen nära. Men under sommaren har hårt arbete gjort att bokslutet nu visar positiva siffror.

Annons

I mars hotades Lövsta aktivitetscenter av konkurs. Frösö IF, som äger och driver anläggningen som tidigare hade fått ett kommunalt driftsbidrag på 280 000 kronor per år fick nu nöja sig med 43 000 kronor. Det gjorde att det krisade ordentligt med avbetalningarna på lånen.

Framåt våren kom nästa bakslag då Frösö IF tappade driften av Yrancampingen till IFK Östersund, som gett mellan 300 000–400 000. Men kommunfullmäktige i Östersund underlättade då den trängda ekonomin genom att ge amorteringsfritt i två perioder på lånen som de borgar för aktivitetscentret.

Och under sommaren har alla kring föreningen och aktivitetscentret jobbat på hårt. De har även haft bra med besökare och har haft flera fotbollsturneringar.

– Föräldrarna har ställt upp väldigt bra och hjälpt till i fiket på helgerna så försäljningen där har gått över förväntan, säger Göran Schylander, vd.

– Det har varit full rulle hela sommaren, det är jättekul på en sån fin anläggning, säger han.

Arbetskostnaderna är sänkta med 100 000 kronor och nu visar bokslutet positiva siffror. Jakten på sponsorbidrag pågår som bäst och där har de fått flera goda signaler.

Mer läsning

Annons