Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barnkära Erikah vill hjälpa föräldrar att hantera vardagsstressen

/
  • Erikah Eriksson, 17, driver ett lite annorlunda UF-företag – hennes affärsidé handlar om barnpassning. Hon vill förutom att ta hand om barnen även hjälpa föräldrarna att lättare klara av vardagen.

Hon tycker om att umgås med barn – och vill hjälpa föräldrar att hinna med vardagsstressen. Nu har Erikah Eriksson, 17, startat ett barnpassningsföretag.
– Barn är så gulliga, säger hon.

Annons

Erikah Eriksson studerar till frisör på Jämtlands gymnasium. I kursen entreprenörskap ingår att starta ett UF-företag och efter att ha funderat lite kom Erikah på att det var barnpassning som gällde.

– Jag älskar att umgås med barn. Jag har hjälpt vänner och familjen med barn, så jag tänkte "varför inte?", säger Erikah Eriksson.

Hennes affärsidé går ut på att hon passar barnen när föräldrarna har behov av det. Det kan handla om att hämta på dagis och leka med barnen medan föräldrarna jobbar, men också om att hjälpa till i hemmet när föräldrarna är hemma.

– Det verkar som om att de tycker att det är bra att jag hjälper till även när de är hemma. Det blir kanske lite jobbigt att först jobba, sedan hämta på dagis, laga mat och städa. Då är jag där och hjälper till med barnen, säger Erikah Eriksson.

Vad är det som gör att du tycker om barn så mycket?

– De är så gulliga, roliga och hittar alltid på en masa saker. Jag gillar allt med dem.

Hittills har flera intresserade hört av sig och hon hoppas snart kunna vara i gång med sitt företag.

– Det verkar som att det finns stort behov, säger Erikah Eriksson.

Läs även: Makalu Magazine från Åre – årets UF-företag

Östersundsföretagare vann UF-pris

Sofias UF-företag kan bli bäst i Sverige

Mer läsning

Annons