Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bageri nekas bygdemedel – länsstyrelsen JO-anmäld

Länsstyrelsen i Jämtland anmäls till Justitieombudsmannen efter att ha nekat ett bageri i norra delen av länet medel från bygdeavgiftsfonderna.

Annons

Bageriets ansökan avslogs vid ett möte på Länsstyrelsen i Östersund i mitten av juni i år. Anledningen skulle vara att det är förbjudet att bevilja ansökningar om bygdemedel från företag.

Då det påtalades att Länsstyrelsen trots detta beviljat tidigare ansökningar från företag hävdade tjänstemän att undantag från regeln får göras, men bara om företagen verkar inom turistsektorn. Detta ansågs ej bageriet göra.

Anmälaren hävdar att Länsstyrelsen agerat felaktigt och att det inte finns något i den förordning som behandlar fördelningen av bygdeavgiftsmedel som pekar på vare sig att ansökningar från företag ska avslås eller att undantag från den regeln får göras för turistnäringsinriktade företag.

Han skriver också: "Länsstyrelsen ådagalägger ett häpnadsväckande godtycke, en förvånande inkompetens och en omfattande nonchalans när man på detta sätt handskas med ... 3,7 miljoner i bygdeavgiftsmedel”.

Mot bakgrund av detta kräver anmälaren att Länsstyrelsens beslut ändras till bageriets förmån.

 

 

Mer läsning

Annons