Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Både pessimism och optimism bland Östersunds företagare

/
  • Elin Abrahamsson är franchiseföretagare och jobbar på Gallerix i Östersund. Hon tror att många har blivit mer medvetna på vad man köper.
  • Leif Gislefoss äger butiken Anna of Sweden. Försäljningen går trögt just nu.
– Folk kommer bara och tittar, säger han.

Åsikterna är delade bland stans företagare. En del ser hoppfullt på framtiden samtidigt som de tidigare konkurserna skapar oro.
– Det är skrämmande att tre butiker inne på Kärnan gått i konkurs, säger Elin Abrahamsson.

Annons

Elin Abrahamsson äger Gallerix på Kärnan i Östersund.

– Jag ser ganska positivt på framtiden. Jag tror att chocken efter finanskrisen hos många redan har varit, säger hon.

Leif Gislefoss äger butiken Anna of Sweden i centrala Östersund och håller inte med. Han tycker att Handelsbarometerns resultat är helt missvisande.

– De i Stockholm förstår inte situationen i småstäder och känner inte av samma effekt som oss. Skiljer man av rapporten mellan Stockholm och till exempel Skåneregionen får man helt andra siffror, säger Leif Gislefoss.

För hans egen del finns ingen möjlighet att säga upp folk, han har bara en anställd som jobbar i bland.

– Precis innan finanskrisen sålde jag halva min lokal till Forex. Det var min räddning då. Nu blir Storsjöyran räddningen.

Leif Gislefors är övertygad om att många företagare är oroliga just nu när flera företag gått i konkurs – Handelsanställdas förbund tror att antalet arbetslösa inom branschen kommer fördubblas under året.

– Det är bara förnamnet, efter förra kvartalets alla varsel är det nu smällen kommer och folk kommer att sägas upp, säger han.

Mer läsning

Annons