Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avslog KR Trafiks överklagan

Länsrätten avslog KR Trafiks överklagan av upphandlingen av länets busstrafik. Det var i slutet av juni som Centrala Buss i Jämtland/Härjedalen AB vann kampen om busstrafiken i länet. Men KR Trafik, Klövsjö-Rätan Trafik AB, menar att det inte gick rätt till.

Annons

Av fem lagda anbud var Centrala Buss enligt länstrafiken mest fördelaktigt och de vann upphandlingen i juni. KR Trafik bestämde sig för att ompröva upphandlingen i Länsrätten. I slutet av juni beslutade Länsrätten att upphandlingen tillsvidare inte fick avslutas.

KR Trafik ansåg bland annat att de hade det lägsta budet vid upphandlingen och att länstrafiken gav Central Buss för höga poäng vid bedömning av miljöfaktorn. KR Trafik har inte lyckats övertyga Länsrätten med sina argument och rätten anser därför att länstrafiken har behandlat anbuden efter de krav som ställts. Länsrätten avslår KR Trafiks framställning om omprövning.

Centrala Buss ska ta över linjetrafiken från KR Trafik i nästan hela länet från och med juni nästa år och minst sex år framåt. Det gäller linjerna i Härjedalen, Berg, Bräcke, Krokom, Strömsund och Östersund.

Mer läsning

Annons