Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avlyssning fällde stor knarkliga

Två personer från Östersund ingår i den narkotikaliga på sju personer som åtalas i Sundsvall misstänkta för grova narkotikabrott. Förgreningarna går ut i landet och med omfattande telefonavlyssning knyts de olika personerna till varandra.

Annons
Polisen har beslagtagit tre kilo hasch, 100-tals narkotikaklassade tabletter och 200 000 kronor i kontanter i samband med tillslag mot de misstänkta.
Ett avlyssnat telefonsamtal mellan två av de åtalade männen utgör enligt åklagaren bevis för att de 200 000 kronorna är narkotikapengar.
Åklagare Peter Salzberg anser att bevis finns för att ligan sysslat med narkotikahandel sedan i våras. 50 avlyssnade telefonsamtal presenteras i åtalet som bevis för affärerna.
En av övriga inblandade kommer från Sundsvall och fyra från Stockholmsområdet. Samtliga är utländska medborgare och åklagaren yrkar på utvisning av samtliga under minst tio år innan de får återvända.
Åklagaren anser att verksamheten varit organiserad och bedrivits yrkesmässigt. Av åtalet framgår att en omfattande trafik av pengar och narkotika bedrivits kors och tvärs genom landet.
Pangar har hämtats i Östersund och använts till köp av narkotika i Stockholm och Malmö. Cannabis och subutex har sedan transporterats till Sundsvall och Östersund för försäljning.
De första gripandena gjordes andra veckan i juli och sedan dess har omfattningen av ligans aktiviteter vuxit i polisens utredning.
i Östersund har polisen kommit fram till att tusentals kronor, från knarkaffärer, satts in på konton som förfogats av andra inblandade personer i ligan.
En 37-åring och en 28-åring bosatta i Östersund åtalas för grovt narkotikabrott på grund av de här insättningarna.
Deras brott omfattas också av anklagelser om att 37-åringen transporterat ett kilo cannabis från Östersund till Sundsvall. Där överlämnades partiet till en av de nu åtalade personerna.
28-åringen i Östersund har vid ett tillfälle köpt drygt 400 Subutextabletter i Stockholm och transporterat dem till Östersund.
När en av de som ingår i ligan försökte förvärva 200 av de här tabletterna i Östersund greps 28-åringen av polis och narkotikapartiet togs i beslag, vilket LT skrev om i juli. Subutex är ett preparat som används för avgiftning av heroinister.
Polisen har också beslagtagit 4 400 tabletter Rivotril i Malmö som knyts till en misstänkt bosatt i Sundsvall. Rivotril är narkotikaklassat antiepilepsimedel.

Mer läsning

Annons