Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Även delar av hantverksutbildningen läggs ned – få sökanden

Även inriktningen mot inredningssnickare på hantverksutbildningen kommer att läggas ner till hösten. Men byggprogrammet är så populärt att utbildningen utökas och flyttas delvis till Bräcke.

Annons

Intresset för de olika gymnasieutbildningarna inom Jämtlands gymnasieförbund går upp och ner.

Omvårdnadsprogrammet som länge dragits med få sökande har plötsligt fått ett uppsving inför hösten.

– Det är fullt med förstahandssökande och det är glädjande, säger förbundsordförande Mona Modin Tjulin, s.

Även elprogrammet har blivit allt populärare.

– Där utökar vi platserna eftersom det är så många söker. Det är svårt att veta vad som ligger bakom intresset, men elprogrammet är ett jättebra program. Både som bas om man vill studera vidare och dessutom ger det jobb när man tar examen.

Byggprogrammet har dessutom gått från klarhet till klarhet de senaste åren. Från att nästintill ha varit nedläggningshotad till att ha blivit en oerhört populär utbildning.

– Det är framförallt på anläggningssidan som intresset finns, säger Mona Modin Tjulin.

– Vi har maskinerna och utbildningen färdig i Bräcke. Det innebär att vi till hösten kan ta in fler på programmet än vad vi kan erbjuda plats i dag.

Inriktningen mor möbelsnickeri på hantverksutbildningen kommer, liksom dans och teaterutbildningen, läggas ner till hösten på grund av för få sökande.

Skillnaden är att möbelsnickeriutbildningen läggs ner permanent. Eleverna kommer dock att erbjudas att bli lärlingar inom industriprogrammet

Mer läsning

Annons