Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Auktion mot barnmisshandel

Yvonne Ryding håller i auktionsklubban i kväll när Ladies Circle anordnar en auktion till förmån för ECPAT, en organisation som arbetar för att stoppa alla former av barnsexhandel.

Annons

Det är tredje året i rad som Ladies Circles Östersundsklubb anordnar auktion för ändamålet att stoppa barnsexhandel. Förra året överträffade auktionen arrangörernas förväntningar då de satt ett mål på 40 000 kronor men fick in nästan det dubbla.

– Då hade vi riktigt fina dyra objekt. I år har vi inte de dyrgriparna men vi siktar på 80 000 kronor igen, säger Sara Carlemår från Ladies Circles auktionskomité.

150 gäster är inbjudna till kvällens auktion där Yvonne Ryding för första gången ställer upp som auktionsutropare.

– När Sara sa vad det var till förmån för kändes det självklart att ställa upp. Jag hoppas att folk kommer dit med späckade plånböcker och bjuder mycket på objekten, säger Yvonne Ryding.

De 80 objekt som auktioneras ut är av en salig blanding med allt från en helikoptertur, begagnade leksaker och smycken till en dejt med en singel kille. Men innan auktionen drar igång kommer Jenny Nordin, präst och representant för ECPAT prata om organisationen och problematiken kring barnsexhandel.

– Jag hoppas att folk ska ha en trevlig kväll och börja engagera sig mer för utsatta barn och att vi ska dra in en rejäl slant, säger Sara Carlemår.

Ladies Circle är en internationell organisation för unga kvinnor och i Sverige finns drygt 1800 medlemmar i 148 klubbar runt om i landet. Och förra året var Ladies Circle ECPATs största bidragsgivare.

– Det kändes jättehäftigt eftersom det är viktigt att belysa problematiken, säger Sara Carlemår.

Mer läsning

Annons