Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åter häktad för basebollmisshandel

Den misstänkte huvudmannen vid den brutala misshandeln med basebollträ i somras sitter återigen bakom lås och bom. Tingsrätten har på nytt beslutat att häkta mannen.

Annons

Bilden av vad som egentligen hände den där natten i början av juli då en man misshandlades svårt med ett baseballträ av maskerade män blir allt mer komplicerad.
Den man i 30-årsåldern som misstänks ha varit huvudman vid den brutala misshandeln har tidigare suttit häktad misstänkt för grov misshandel. Men släpptes av hovrätten sedan mannen överklagat beslutet.
Sedan i måndags är han återigen frihetsberövad. Han fick vetskap om att han är efterlyst och anmälde sig själv därför till polisen.
I dag häktades mannen återigen. Trots att 30-åringen själv ville att förhandlingen skulle vara offentlig beslutade tingsrätten att hålla förhandlingarna bakom lyckta dörrar. Åklagaren Åse Schoultz ville ha honom häktad för mordförsök, övergrepp i rättssak och anstiftan till övergrepp i rättssak. Tingsrätten fann honom dock skäligen misstänkt för grov misshandel.

Mer läsning

Annons