Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalas för sprängmedel i frysen

Hade sprängmedel och narkotika i lägenheten.

Annons

I höstas utrymde polisen ett hyreshus i Brunflo efter att de i samband med en husrannsakan hittat sprängmedel, krutstubin och sprängpatron. Sprängmedlet förvarades i lägenhetens frys. Samtliga boende i den aktuella trappuppgången fick mitt i natten lämna sina bostäder under tiden polisen kontaktade sprängämnesexpertis. Redan då sa polisen att de gjorde husrannsakan i lägenheten i ett narkotikaärende och att de då upptäckte sprängmedlet. Grannarna som evakuerats fick ganska snabbt återvända till sina lägenheter, men den lägenhet där sprängämnet påträffats spärrades av i väntan på sprängmedelsexperter med bombhund skulle anlända från Stockholm.

En förundersökning inleddes mot mannen som bodde i lägenheten. Han misstänktes initialt för allmänfarlig vårdslöshet. Men nu åtalas han för brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Dessutom hittade polisen en mindre mängd narkotika i bostaden. Mannen åtalas nu för innehav av 3,43 gram amfetamin, vilket rubriceras som ringa narkotikabrott.

Mer läsning

Annons