Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalas för misshandel under knarkrättegång

Tumult utbröt i samband med rättegången för en stora knarkhärva för två veckor sedan. Nu står en 31-årig man åtalad för övergrepp i rättsak och ringa narkotikabrott.

Annons

Det var under en rättegångsdag i den stora knarkhärvan som tingsrätten behandlade för dryga två veckor sedan som en 31-årig man dök upp som åhörare. Mannen var bekant med en man i 30-årsåldern som skulle lämna uppgifter i knarkmålet.

Några goda vänner var de dock inte i detta läge. När förhandlingen var avslutad och samtliga lämnade salen hamnade de två i en tumultartad situation. Och 31-åringen står nu åtalad misstänkt för övergrepp i rättsak då han med hot och våld flög på 30-åringen i tingsrättens foajé.

31-åringen hade enligt flera vittnen utdelat flera knytnävsslag mot 30-åringen, knäat denne i magen samt gett honom en spräckt underläpp.

Enligt förundersökningen ska han även ha hotat 30-åringen.

– Prata inte med fienden, ska 31-åringen sagt till 30-åringen innan han skulle in och vittna vid rättegången.

Efter rättegången ska han, enligt förundersökningen, ha sagt:

– Du har gjort bort dig. Du kan inte vara kvar i den här stan.

31-åringen uppger i förhör att han var väldigt upprörd på 30-åringen, men att det inte var meningen att det skulle leda till bråk.

Rättegång i målet blir på onsdag och 31-åringen står då även åtalad misstänkt för ringa narkotikabrott eftersom det efter misshandeln i tingsrätten uppdagades att han hade amfetamin, hasch samt medicin med det narkotikaklassade Alprazolam i kroppen.

Mer läsning

Annons