Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åtalade för brutal misshandel nekar

/
  • Den misstänkta huvudmannen vid basebollrättegången förs in till tingsrättsförhandlingen.

De tre misstänkta bakom misshandeln med ett basebollträ i Östersund nekade samtliga till mordförsök när rättegången inleddes i tingsrätten i dag.

Annons

Polisen har förstärkt säkerheten och åhörare får passera genom metalldetektor för att komma in i byggnaden.

33-åringen som är anklagad för att ha utfört misshandeln med ett basebollträ i en lägenhet förnekar. Två av de medåtalade nekar också till brott, men medger att de varit på platsen. En av dem säger sig sakna uppsåt att begå brott och den andre har inte främjat brott genom råd och dåd.

Det var natten mot söndag den 12 juli 2009 som polisen larmades till en misshandel i en lägenhet i centrala Östersund.

En man fördes till sjukhus med ambulans och polisen satte i gång att spana efter den man i rånarhuva som tagit sig in i lägenheten genom att rigga upp en stege och be dem som fanns i lägenheten att öppna.

Åklagaren har valt att åtala de tre männen för försök till mord och grov misshandel. Offret, en man i 25-årsåldern, begärde under rättegångens inledning skadestånd med drygt 100 000 kronor av 33-åringen.

Han nekar även till misstankar om övergrepp i rättssak. I den delen misstänks 33-åringen för att till lägenhetsinnehavaren ha uttalat ”du har inte sett mig här i kväll” i samband med att han hade ett basebollträ med sig.

Mer läsning

Annons