Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Artist blev kraftigt skuren på nattklubb

/
  • Den 42-åriga kvinnliga artisten skars med ett vasst föremål när hon stod i baren på nattklubben Plaza i Östersund. Såret var så stort att hon fick åka till sjukhuset för att sy skadan. Foto: Ulrika Andersson

En av de artister som uppträdde på nattklubben Plaza i Östersund i fredags blev efter spelningen skuren av en okänd gärningsman. Den 42-åriga kvinnan fick ett stort sår i sidan och fick sys med ett flertal stygn.

Annons

Kvinnan hade avslutat sitt uppträdande och vid halv två-tiden natten mot lördag sökte hon sig tillsammans med sina artistkollegor till baren för att ta något att dricka. Hon har för polisen berättat att hon står i baren och att det är relativt trångt och en del folk runt omkring. Plötsligt känner hon hur det svider till i sidan på henne. När hon sedan tar med handen där hon känt sticket upptäcker hon att det blöder kraftigt.

Skärskadan är både djup och lång.

Kvinnan får föras till Östersunds sjukhus sy det stora såret.

Polisen har pratat med kvinnan men hon har varken uppfattat vem som kan ha utfört dådet eller vilket typ av föremål som använts.

Polisen har också förhört ett antal vittnen och personal som arbetar på Plaza men utan att få några konkreta tips på hur dådet gått till eller vem som är skyldig. Inte heller har polisen kunnat hitta några spår i lokalen som gett ledtrådar i utredningen.

På grund av de få uppgifterna i målet är polisen mycket angelägen om att få in tips från människor som uppehållit sig på Plaza den aktuella natten och som kan ha något att tillföra utredningen.

Thomas Elnerud arbetar som vaktchef på Plaza och tycker att hela historien är mycket obehaglig.

– Om det hade funnits en hotbild eller någon annan anledning men det här är ju helt oprovocerat. Det är sjukt, säger han.

Thomas Elnerud berättar att bevakningen på Plaza skärptes på lördagen efter föregående natts händelse.

– Det är klart att man skärper rutiner och annat när något sådant här händer. Det är konstigt hela grejen.

Även om den kvinnliga artisten blev skuren ordentligt i sidan så valde hon och de övriga i bandet att uppträda även på lördagskvällen.

Mer läsning

Annons