Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets påskbjörk har rests

/

Elever från Lillsjöskolan fanns på plats för att pynta björken med påskägg de själva målat när årets påskbjörk restes vid Rådhuset under onsdagen.

Annons

Eleverna i klass 2 a och 2 b på Lillsjöskolan stod för pyntningen av årets påskbjörk vid Rådhuset. Resultatet blir en färgglad påskbjörk med påskdun och påskägg som eleverna målat. Påskäggen har alla olika motiv en del traditionella med påskkycklingar och påskris men även påskägg med motiv som Svampbob Fyrkant och korv med bröd fick smycka björken.

– Det här ägget har jag gjort, säger Klara Svensson och visar ett rosa ägg med påskris.

Lärarna hjälpte till att knyta fast äggen, barnen sprang runt och lekte och miljö- och samhällsnämndens ordförande Göte Murén bjöd på festis och kakor.

– Det roligaste med det här är att det är en skolklass som smyckar björken, sen står kommunen för det praktiska och bjuder på fika, säger Göte Murén.

Förra året pyntade elever från Norra skolan björken, i år är det elever från Lillsjöskolan och nästa år är tanken att en ny klass ska får uppdraget eftersom kommunen vill sprida traditionen. Christina Breding på kommunen har varit ansvarig för det praktiska.

– Allt har gått jättebra jag kontaktade Lillsjöskolan och frågade om de ville vara med och lärarna var jättepositiva till det, säger Christina Breding.

När alla påskägg är på plats står eleverna och lärarna på rådhustrappan redo att se björken resas men då upptäcks att det är vatten i brunnen där björken ska stå. En sugbil måste hämtas och tömma brunnen på vatten och eleverna får en guidad tur på Rådhuset innan påskbjörken kommer på plats. Påskbjörken kommer stå kvar vid Rådhuset under påsklovet.

Mer läsning

Annons