Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Årets kooperativ utsett

/
  • Kent Wassdahl och Ulf Gillblad från föreningen Bygdens framtid fick ta emot utmärkelsen Årets kooperativ 2009.  Foto: Pelle Persson

Föreningen Bygdens framtid i Tåsjödalen har fått utmärkelsen Årets kooperativ 2009 i Jämtlands län. Priset delades ut av Coompanion i samband med årsstämman i måndags.
– Fantastiskt roligt, säger Kent Wassdahl som arbetar på kontoret på Bygdens framtid i Hoting.

Annons

Att utmärkelsen skulle tilldelas föreningen, med cirka 200 medlemmar, kom som en stor överraskning.

– Jämtland är kooperativtätast i Sverige, så att få denna utmärkelse bland alla dessa kooperativ som finns här är helt underbart. Det ger en dimension till hur stort det är, säger Kent Wassdahl.

Bygdens framtid bildades 1998 i syfte att verka för utveckling av Tåsjödalen och sedan 2002 är föreningen också projektägare till Hoting-Tåsjö lokala resurscentrum för kvinnor.

– Vi har genomfört ett antal kvinnomässor de senaste åren och i maj kommer vi att anordna ett genusseminarium där vi får besök av Gudrun Schyman. Det är viktigt att man värderas lika oavsett vilket kön man har, säger Kent Wassdahl.

Motiveringen till utmärkelsen lyder:

Bygdens framtid är en inspirerande förening i Tåsjödalen som jobbar för ökad inflyttning, främjande av samhällsservice, företagande och turism. Genom att skapa en anda av samhörighet och genom att arbeta i det lilla utifrån moderna metoder som ger resultat bidrar Bygdens framtid till en positiv framtidstro och är ett föredöme för alla glesbygdsområden.

– Det här ska vi fortsätta att leva upp till! säger Kent Wassdahl.

Mer läsning

Annons