Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Är det slut på striden i Torvalla?

/
  • ”Vi vill hjälpa till att utforma lekplatsen och gården”, säger Erling Dahl och Birgitta Kronberg på Stöttingvägen i Torvalla.
  • Högsta önskan för dessa tjejerna Maria Charmi, Sophie Bernhard, Malin Sellbom och Rebecca Sellbom, är att det blir en lösning med Östersundsbostäder så att de får plocka fram studsmattan till sommaren.
  • ”Trist”, tycker Carina Dahl, Maria Charmi, Sophie Bernhard och Malin Sellbom om utemiljön på gården i Torvalla.

Nu vill barn och föräldrar på Stöttingvägen i Torvalla hjälpa till med att utforma gården med lekplats, grillplats, bollplan och basketkorgar. Men även blomrabatter, allt för att området ska bli trivsamt för hyresgästerna.

Annons

Och Östersundsbostäders vd Bengt Rådman välkomnar initiativet.

Under sommaren har Östersundsbostäders hyresgäster fått veta att det är förbjudet att ha studsmattor och pooler ute på gårdarna. Fastighetsbolaget har också hotat både med vräkning och med kronofogden om förbudet överträds. Sedan kom förbudet mot grillning och att mata fåglar.

Östersundsbostäders vd menar att förbuden inte är något nytt, men han lovade att företaget hädanefter ska prata med ”mindre bokstäver” med sina hyresgäster.

Nu har familjerna Ingela Berglin och Erling Dahl tillsammans med Birgitta Kronberg på Stöttingvägen bestämt sig för att räcka ut handen till Östersundsbostäder och vädja om ett samarbete inför nästa sommar.

– Men först måste lapparna med hot om vräkning om vi använder studsmatta plockas bort från trapphusen, säger Erling Dahl.

Han säger också att de tillsammans måste försöka hitta en lösning när det gäller just studsmattor.

– Som förälder visste vi var barnen var när vi hade studsmattan, säger han, de lärde känna andra barn och ungdomar och de hittade på annat att göra utomhus också.

Han beskriver hur det först handlade om en ansvarsfråga, sedan störde de folk med studsmattorna och därefter kom beskedet att gräsmattorna for illa.

Studsmattorna plockades bort och inga barn var längre ute, de satt framför sin dator eller tv. Nu är det dessutom för kallt för studsmattor. Nu vill de träffa Östersundsbostäder för att se vad de kan göra tillsammans. De vill helt enkelt vara med och utforma gården och lekplatsen.

– Vi har dessutom en kvarterslokal där det finns ett pingisbord, kanske vi skulle kunna göra den lokalen trivsammare också, säger Erling Dahl.

– Vi för en diskussion med hyresgästföreningen och lokala hyresgästföreningar och vår inställning till detta är att det är jättebra att det tas enskilda initiativ, säger Bengt Rådman. Sedan är det upp till varje bovärd att hantera detta.

Men när det gäller studsmattorna säger Rådman att det är lite knöligt att hitta någon modell, men visst är han villig att föra en dialog kring detta. När det gäller grillplatser och utemöbler jobbar de aktiv för att få till det.

– Vi håller på med budgetjobbet nu och lekplatser och utemiljöer är prioriterat, säger han vidare. Det bör inte vara något problem.

Han lovar nu att jobba för att detta ska bli verklighet och ger ett halvt löfte att ta kontakt med familjerna för att påbörja ett samarbete.

– Lapparna i trapphusen ska plockas bort, lovar han.

Mer läsning

Annons