Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Apoteket öppnar i Kärnan – privat aktör tar över lokalen

/

Östersunds gågata får två apotek med bara några hundra meters mellanrum. Apoteket AB öppnar stor butik i Kärnan och på Prästgatan 51 kommer en privat aktör ta över.

Annons

Det var i våras som det slutliga beslutet fattades att den svenska apoteksmarknaden skulle avregleras. Det innebär att två tredjedelar av landets apotek säljs ut.

Apoteken över hela landet är indelade i olika kluster som säljs ut gruppvis till olika privata aktörer. En grupp är även indelad så att enskilda entreprenörer kan gå in som ägare.

Inför omställningen rustar nu statliga Apoteket AB med en ny butik i centrala Östersund. Det innebär att ett fullsortimentsapotek öppnar den 23 november i den 300–400 kvadratmeter stora butiksytan som Fanny tidigare hade.

Men även på Prästgatan 51, där Hjorten i dag ligger, kommer apoteksutbudet finnas kvar.

– Hjorten tillhör ett kluster av 200 apotek runt om i landet som kommer säljas till en och samma ägare, säger Jasmine Olbrant, chef på Apoteket Hjorten, som nu blir chef i Kärnanapoteket.

För tillfället pågår budgivning över de apotek som säljs ut och vilka köparna blir väntas bli klart i slutet på detta år.

Foto: Håkan Luthman

Mer läsning

Annons