Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Äntligen fick friskola nya lokaler

/
  • Hanna Lindqvist i färd med att plocka upp ur flyttkartonger.. Foto: Henrik Flygare
  • Eleverna Helen Kanon och Ellenor Englund säger att lokalerna på Kyrkgatan är både större och fräschare än de som låg vid Stortorget. Lunchen på Plaza är också ett stort plus i kanten.
  • Vårterminen har visserligen startat men lärarna Hanna Lindqvist och Malin Ekman har fortfarande ett antal kartonger att ta i tu med efter flytten till de nya lokalerna.

Äntligen på plats. Östersunds gymnasieskola har sedan starten haft strul med sina lokaler. Men i veckan har elever och personal flyttat till sin nya adress på Kyrkgatan. De verkar trivas.

Annons

Den nya friskolan Östersunds gymnasieskola flyttade hösten 2007 in i lokaler vid Stortorget i Östersund. Men fastighetsägaren fick inte bygglov för att anpassa lokalerna till skolverksamheten vilket blev ett problem för skolan.

Kommunens detaljplan tillät heller inte utbildningsverksamhet i lokalerna som från början var ämnade för kontor och handel.

Sedan dess har det varit en del turer men förra året blev det klart att Östersunds gymnasieskola kunde flytta in i Länsförsäkringars gamla lokaler intill busstorget i Östersund. Bland flyttkartonger och annan bråte startade utbildningen i måndags.

– Det känns mer som en skola här. Det var betydligt mindre och trängre i de förra lokalerna, säger Helen Kanon som går andra året på samhällsprogrammet.

Ellenor Englund håller med om att lokalerna på Kyrkgatan är bättre än de vid Stortorget.

– Sedan är det närmare till bussförbindelser, säger hon och berättar att det är bra för henne och alla andra som pendlar till stan.

Även lärarkåren verkar vara nöjd med flytten.

– Framförallt är det större ytor här. Bättre potential att ha så mycket som möjligt i samma hus, säger Malin Ekman.

Hanna Lindqvist är även hon lärare och berättar att Östersunds gymnasieskola tidigare tvingats genomföra kemilaborationer i andra lokaler men att de framöver planeras i samma hus som övrig skolverksamhet.

En annan fördel med lokalerna på Kyrkgatan är lunchavtalet.

– Förr så åt vi på Krikelin i Kärnan men nu så äter vi lunch på Plaza. Det känns som vi hoppat upp ett steg där, säger Helen Kanon.

Mer läsning

Annons