Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anställda i landstinget struntar i politikernas beslut

/

Den anställda struntar i politikernas beslut i flera fall visar det sig.

– Det är klart man blir upprörd, vi har tagit fram ett systematiskt arbete men det genomförs inte, säger Thomas Andersson (C).

Annons

Det var en motion till landstingsfullmäktige från Mats El Kott (FP) om att landstinget borde införa ett systematiskt arbete med avgångssamtal, kombinerat med samtal med personal som förefaller trivas i landstinget. Syftet var att bland annat ge de förtroendevalda ett bättre underlag för att fatta beslut.

– Detta är viktigt för ett personalstrategiskt arbete, säger Mats El Kott. Jag blev närmast förlöjligad på landstingsstyrelsens sammanträde för jag frågade efter detta. Det gjordes redan var svaret.

– Jag begärde ut en sammanställning men det finns ingen. Det har tydligen inte funnits tid till detta. Det är skandal att inte personalutskottet har en aning om dessa frågor.

Thomas Andersson menar att han kan ha förståelse för om det inte funnits tid att göra detta, men då ska det begäras avsteg från rutinerna.

– Det är alarmerande när de beslut vi fattar inte följs. Det är inte bara avstämningssamtalen det handlar om. Nu är det dags att få ordning på landstinget, säger han.

– Rapporteringen har inte fungerat som det är sagt. Men när jag har frågat runt säger de att det sker avgångssamtal. Men återrapporteringen måste bli bättre, slår Bengt Bergqvist (S) fast.

Motionen avslogs efter votering med 34 röster mot 19.

Mer läsning

Annons