Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anställd vid Östersundstidningar lurade företaget på pengar

En anställd på Östersundtidningar, det gemensamma bolaget som äger LT och ÖP, har under flera år lurat företaget på pengar.

Annons

Det var under måndagen som medieprofilen Ralph Rentsch hävdade på internet att en säljare, anställd vid Östersundstidningar, skulle ha lurat företaget på åtskilliga tusenlappar genom att erbjuda företagare luftfakturering.
Östersundstidningars vd, Göran Henriksson, tillsatte då genast en internutredning för att ta reda på vad som egentligen hade hänt.
Och sent under måndagskvällen stod det klart att det fanns fog för misstankarna.
– Det handlar om att en anställd vid Östersundstidningar har skaffat sig egna fördelar som har drabbat företaget, säger Göran Henriksson.
– Säljaren har tillskansat sig pengar och det har pågått under flera år.
• Hur mycket pengar rör det sig om?
– Det kan jag inte säga i dagsläget.
Bedrägeriet ska ha skett på ett sådant sätt att det inte gått att upptäcka i Östersundstidningars redovisningar.
– Det har gjorts väldigt raffinerat och har inte gått att misstänka. Och det har aldrig drabbat någon kund, utan bara företaget, säger Göran Henriksson.
Under tisdagen konfronterades den anställde med uppgifterna och blev samtidigt varslad om avsked. Den anställde erkände samtidigt.
– Det är inga andra i företaget som varit inblandade. Vi kommer polisanmäla händelsen och en polisutredning kommer nu att starta, säger Göran Henriksson.
• Hur känns det som vd när något sådant här inträffar?
– Det är klart att det känns. Jag känner ju alla på företaget och har stor tilltro till mina medarbetare, så jag känner mig besviken och lurad.

Mer läsning

Annons