Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu inget besked om vem som blir nytt länsråd

Länsrådet Uno Svaleryd slutar om drygt två veckor och regeringen har ännu inte utsett hans efterträdare.
– Jag utgår från att regeringen inser att det börjar bli bråttom, säger landshövdingen Britt Bohlin.

Annons
Det var i somras som länsstyrelsen lämnade sitt förslag på vilka som ska kunna ta över länsrådsrollen efter Uno Svaleryd som kliver av vid årsskiftet. Det är regeringen som utser länsråd, men det är fortfarande väldigt tyst från finansdepartementet som har det formella ansvaret.
– Vi undrar också när det är klart med länsrådet. Vi pratade om det så sent som i går, säger Claes Ahlström, informationschef på länsstyrelsen.
Svaleryds tjänst blir ledig från mitten av december, men egentligen slutar han redan om ett par veckor då han börjar sin avgång med två veckors semester.
Landshövdingen Britt Bohlin har nyligen varit i kontakt med ansvarig handläggare på departementet.
– Det finns inget vi kan göra just nu. Vi har meddelat handläggaren att nu börjar det närma sig dagen D nu vill vi ha beslutet så snart det kan låta sig göras, säger hon till LT.
Tanken från början var att Uno Svaleryd skulle ta det nya länsrådet under sina vingar i ett par tre månader för att introducera den tilltänkte eller tilltänkta. Nu blir det inte så.
– I den bästa av världar hade det nya länsrådet fått gå bredvid. Men som tur är flyttar Uno inte från länet och han har lovat att hjälpa oss att komma igång med det nya länsrådet.

Mer läsning

Annons