Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu en chef lämnar Östersunds kommun

/
  • LT 19 mars 2015.

Efter tio år i kommunens tjänst lämnar mark- och exploateringschefen sin tjänst.

Annons

Anne-Katrin Ångnell, chef för kommunens så kallade mex-kontor (mark- och exploatering) har sagt upp sig och kommer att lämna jobbet i juli efter tre år som chef för kontoret och sammantaget tio år på kommunen – bland annat som teknisk chef.

– Det är ett jätteroligt jobb, men det är också en utmaning att jobba i en politiskt styrd organisation, konstaterar hon.

Hon är det tredje chefen på Östersunds kommun som på kort tid som meddelat sin avgång. Kommundirektör Bengt Marsh var först ut i höstas och tillväxtchefen Johan Redhe har också meddelat att han slutar.

Efter sommaren börjar Ångnell som fastighetsekonomisk konsult på Bryggan fastighetsekonomi som har sin bas i Stockholm. Hon blir dock kvar i Östersund.

– Nu kommer jag att bara att jobba 15-20 procent av de frågeställningar jag får jobba med i dag på kommunen.

Vad ska du göra då?

– Det blir fastighetsvärdering, fastighetsjuridik och fastighetsutveckling. Det beror ju lite på vad det kommer för uppdrag.

– Det känns jättetråkigt att lämna kollegorna men kul att gå vidare till något nytt.

För snart en månad sedan kritiserade Anne-Katrin Ångnell den externa värdering som Östersundshem hade beställt vad gäller markköpet på Stadsdel norr.

Hon pekade på flera, som hon ser det, märkliga värderingskriterier av markområdet som det kommunala bostadsbolaget köpte på Stadsdel norr förra året.

Markköpet blev en het potatis i höstas när ÖP publicerade uppgifter om att det kommunala fastighetsbolaget kan ha köpt mark till överpris – 127 miljoner kronor – 41 miljoner kronor mer än vad ÖP:s källor hävdade.

Ångnell anser fortfarande att värderingen var märklig och hon har inte ändrat uppfattning.

– Nej, det var ganska väl genomtänkt innan jag valde att gå ut med kritiken men det har knappt nåt fram någon kritik mot mig. Det har varit förhållandevis tyst .

Mer läsning

Annons