Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ångerfulla ungdomar i stöldrättegång

På torsdagen ställdes åtta ungdomar inför rätta misstänkta för ett antal mindre stölder och inbrott i trakten av Svenstavik.

Annons

Ungdomarna är mellan 16 och 18 år och har enligt åklagaren gjort sig skyldiga till en rad olika brott, i olika konstellationer. Stöld av brandsläckare, inbrott i en föreningslokal där godis och matvaror stulits, bilinbrott och stöld av bilstereos, är något av det som ungdomarna åtalats för.
Två av ungdomarna försökte vid ett tillfälle ta sig in i Toppstugan i Hoverberg. En av dem berättar i förhöret under rättegången:
– Vi åkte moped dit och skulle fotografera. Vi gick runt byggnaden och då kom vi på att vi skulle gå in där. Vi hakade av en dörr och krossade en ruta. Men vi hann inte gå in, det började bipa.
Det var larmet som gick. Killarna lämnade sedan platsen.
Vid ett annat tillfälle lyckades en annan konstellation av de åtalade ungdomarna ta sig in i samma byggnad och stjäla kioskvaror för drygt 2000 kronor.
När ett av bilinbrotten togs upp i rätten undrade försvarsadvokaten vad den åtalade i efterhand tycker om det som hänt.
– Det var inte bra. Jag ber så hemskt mycket om ursäkt, säger den till talade.
Den unga mannen erkänner att han gått in i ett garage, sparkat på en ruta på en bil så att han kunde sticka in handen och öppna en dörr och sedan ta bilstereon.

Mer läsning

Annons