Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andra olyckan på två år för Jämtlandsflyg

Torsdagens krasch är den andra olyckan på lite drygt två år där Jämtlandsflygs helikoptrar varit inblandade.

Annons
Några av de incidenter Jämtlandsflyg varit inblandade i:
Maj 2008: En av Jämtlandsflygs piloter polisanmäls av en pilot anställd vid försvaret för att ha brutit mot luftfartsverkets regler som gäller vid uppvisning.
Juni 2007: En av Jämtlandsflygs piloter skulle tillsammans med en konsult från ett elbolag inspektera ledningar i trakterna kring Ramsele när helikoptern de färdades i körde rakt in i en kraftledning. Helikoptern föll fritt i ungefär 20 meter och landade i tät skog. Både piloten och passageraren klarade sig undan med lindrigare skador. Senare konstaterade Haverikommissionen att flygförberedelserna var dåliga och att piloten inte hade tillräcklig information om kraftlinjenätet samt att kraftlinjenätet heller inte var korrekt skyltat.
April 2007: En av företagets helikoptrar orsakade polispådrag när den landar vid en hamburgerrestaurang på Nynäsvägen i Stockholm.
December 1974: Den legendariske fjällflygaren och Jämtlandsflygs grundare Gunnar "Spökis" Andersson omkom i december 1974 i samband med att han körde in i en kraftledning utanför Erikslund i Medelpad. 1976 omkom även Gunnars son, Kent Andersson.

Mer läsning

Annons