Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andnor till attack:

– Det är inte klokt. Maud Olofsson tar inte ansvar för personalens behov av besked om framtiden, säger Berit Andnor, socialdemokratisk riksdagsledamot från Jämtland.

Annons

Förra veckan ställde Berit Andnor för andra gången en fråga till näringsminister Maud Olofsson, c, om vad som händer med de anställda på Glesbygdsverket, Verket för näringslivsutveckling och Institutet för tillväxtpolitiska studier i Östersund när de 1 april ombildas till två myndigheter.

Berit Andnor ställde nästan samma fråga i januari, men blev då inte nöjd med svaret. Det är hon inte nu heller.

– Det är förfärligt. Ansvarslöst. Maud Olofsson tar inte ansvar för de anställda, säger Berit Andnor.

”Bildandet av de två nya myndigheterna – Tillväxtverket och Myndigheten för tillväxtpolitiska utvärderingar och analyser – förbereds av två organisationskommittéer.

Processen är nu inne i ett skede där dimensioneringen och detaljorganisationen beslutas i samarbete med de fackliga organisationerna. Bemanningen av myndigheterna pågår för närvarande och kommer att vara avslutad innan de nya myndigheterna startar sin verksamhet.

En särskild avvecklingsmyndighet kommer att ha arbetsgivaransvaret för den personal som inte kommer att ingå i de två nya myndigheternas organisation”, skriver Maud Olofsson, bland annat, i svaret till Andnor.

– Eftersom hon skriver att det blir en särskild avvecklingsmyndighet för personalen som inte kommer att ingå i det nya så betyder det ju att några kommer förlora jobben, säger Andnor.

Hon är mycket upprörd över att de anställda inte har fått besked ännu, med tanke på att det är två veckor kvar tills omorganisationen sätts i verket.

– Och att göra det här i dessa tider när det kommer varsel på varsel. Först lades arbetslivsinstitutet ned, som var ersättningsjobb för garnisonsnedläggningen, och nu detta, säger Berit Andnor.

Mer läsning

Annons