Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andnor slutar med riksdagsarbetet

19 år i riksdagen som socialdemokratisk representant för Jämtlands län får räcka för Berit Andnor.

– Jag kommer inte att kandidera inför nästa mandatperiod, säger hon.

Annons

Tiden fram till valet kommer hon givetvis sitta kvar. Men sedan blir det ingen mer eventuell riksdagstid. Skälen till varför hon fattar detta beslut är främst två:

– Jag har suttit i riksdagen sedan 1991 och jag är oerhört glad över de 19 år jag har fått representera Jämtland och det jag har varit med och uträttat, säger hon, men menar att det nu är dags att lämna över till andra.

– Det andra skälet är att länet kommer tappa ett mandat på grund av befolkningsminskningen. Och jag tycker att det är viktigt och riktigt att partiet får möjligheten att titta över representationen.

Men den stundande valkampanjen kommer hon att delta i.

– Min politiska eld har inte falnat, den brinner fortfarande starkt och jag ska lägga all min tid på att få socialdemokraterna att vinna valet och få till en röd-grön regering, säger hon bestämt.

Hon kommer även fortsätta sitt ordförandeskap i konstitutionsutskottet.

Berit Andnor har ända sedan uppväxten i en arbetarfamilj i Göteborg sett politiken som viktig. Sedan 1991 har hon suttit i riksdagen och har fram till nu bland annat varit ordförande i socialförsäkringsutskottet i riksdagen, varit barn- och familjeminister och social-minister.

Mer läsning

Annons