Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Andnor frågar Olofsson om anställda

Berit Andnor anser att näringsminister Maud Olofsson inte tar ansvar för de anställda i omorganiseringen av Nutek, Glesbygdsverket och ITPS.

Annons

Berit Andnor, s, riksdagsledamot från länet, har ställt en fråga till näringsminister Maud Olofsson, c, om vad som händer med de anställda på Glesbygdsverket, Verket för näringslivsutveckling och Institutet för tillväxtpolitiska studier med anledning av att verken 1 april ombildas till två nya myndigheter.
"Vilka åtgärder avser näringsministern att vidta med anledning av denna senfärdiga hantering av frågan?", undrar Berit Andnor.
I januari ställde Berit Andnor också en fråga till näringsministern om framtiden för de anställda. Då visste personalen om de skulle ha fortsatt anställning eller inte, och de gör de fortfarande inte menar Berit Andnor. Maud Olofsson svarade då att hon hade förståelse för att förändringen veckar frågor hos de anställda, och att hon skulle skaffa sig mer information om det.
I ett pressmeddelande skriver Berit Andnor: "Nu när knappt tre veckor återstår tills de nya myndigheterna ska vara på plats vet personalen fortfarande inte om de få behålla sina jobb när de gamla myndigheterna läggs ner. Eftersom den andra myndigheten ska ha sitt säte i Stockholm kommer troligen några att erbjudas arbete där. Att bara några veckor innan en sådan här stor omorganisation ska vara genomförd inte veta om sin närmaste framtid är inte att ta ansvar för sina anställda. Frågorna hos de anställda är många och uppenbart far en del mycket illa".

Mer läsning

Annons