Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anders Södergren frisk

På tisdagseftermiddagen fick Anders Södergren det glädjande beskedet.
- Det var en godartad cellförändring. Jag är i glädjechock, säger Södergren.

Annons
Överläkaren Göran Beskow på Östersunds sjukhus meddelande honom beskedet.
- Vid 14-tiden i dag ringde telefonen hemma i Östersund. Det var överläkaren Göran Beskow som opererade mig. Han sa så här "Sätt dig ner" och så sedan fortsatte han "Grattis, Anders. Du hade en godartad cellförändring. Härmed friskförklarar jag dig. Du kan börja träna direkt", säger Anders Södergren i ett pressmeddelande och fortsätter:
- Jag nöp mig i armen och dansade i ren glädjeyra på golvet hemma i lägenheten. Det var det bästa jag kunde höra. Nu leker livet igen.
Han berättar att det varit en tuff tid sedan han opererat bort sin högra testikel i fredags.
- Det har varit en tuff och näst intill olidlig tid att bara gå och vänta på hur allvarlig cellförändringen var.
Nu är han på väg till Bruksvallarna för att träna.
- Tidigt i morgon bitti är jag ute och tränar. Jag tjuvstartade faktiskt redan i dag på förmiddagen. Det går helt okej att åka skejt. Såret är inte läkt, därför får jag ta det lite lugnt med den klassiska åkningen ett tag, säger Södergren i ett pressmeddelande.
Södergren siktar nu på att vara med när världscupen avgörs i La Clusaz, Frankrike, 6-7 december. Där avgörs 30 kilometer fristil och stafett.
- Sjukdomen kostade mig tio dagar. Jag har gått stärkt ur det här. Allt känns som en bonus. Nu kan jag satsa på Tour de Ski och VM i Liberec, precis som planerat. Tänk vad det kan svänga här i livet. Från himmel till helvete, från helvete till himmel.

Här hittar Södergrens sajt.

Mer läsning

Annons