Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anbudstiden för att upphandla hemtjänst i Östersund är slut

I torsdags gick anbudstiden ut i miljardupphandlingen om hemtjänst i Östersunds kommun. Tanken är att fler mindre aktörer ska ges möjlighet att sköta vården i kommunen.

Annons
Men hur stort intresset varit är fortfarande belagt med upphandlingssekretess.
– Även om jag visste antalet så får jag inte berätta det, säger Börje Hoflin, chefsekonom på kommunens vård- och omsorgsförvaltning.
Till veckan börjar de sprätta upp anbudsföretagens brev.
Det är sammanlagt fyra hemtjänstområden (Lugnvik, Norr, Hornsberg och Odensala) och fyra särskilda boenden (Björkbacka, Brunkullan Rådmansgatan och Sjöängen) som upphandlas.
För att släppa in flera aktörer, och dessutom andra stora företag har områdesindelningen förändrats, som LT tidigare berättat.
– Det måste vara en viss volym för att det ska vara möjligt att ha en sjukgymnast, en distriktssköterska och så vidare, säger Börje Hoflin.
En annan nyhet är att kommunen själva kommer att stå för nattsjuksköterska.
– Det är kostsamt och blir för dyrt att ha på varje ställe och område. Vår sjuksköterska kommer att vara mobil, säger Börje Hoflin.
Avtalsperioden gäller från 1 oktober nästa år och sträcker sig fyra år framåt, med möjlighet till tre års förlängning. Senast i mars ska upphandlingen vara klar och offentliggöras.

Mer läsning

Annons