Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Än är det inte för sent att söka – universitetet har platser kvar

/
  • Även om höstterminen snart drar igång finns det fortfarande tid att söka utbildning på Mittuniversitetet.Foto:  Ulrika Andersson

Nu är det bara några veckor kvar till höstterminens skolstart, men än är det inte för sent att söka till universitetet. I Östersund finns platser kvar på både kurser och program.

– Du kan söka enda fram till terminsstart, säger Anders Söderholm, Mittuniversitetets rektor.

Annons

Först antar skolan alla de som sökt för ordinarie tid, sedan tar de sig an ansökningarna i den ordningen de kommer. Det innebär att du fortfarande kan söka till de lediga studieplatserna på Mittuniversitet i Östersund.

– Om du är behörig och söker sent till en utbildning där det finns platser kvar, då kommer du in, säger Lars Aronsson, pressansvarig på Mittuniversitetet.

Under de senaste åren har det blivit större grupper som söker till universitetet i sista stund, både till kurser och program. Det kan till exempel vara personer som plötsligt bestämmer sig för att börja plugga, som ångrar sig och vill byta inriktning eller som inte kom in på den ort de valt i första hand.

– Eftersom det är så bra tillströmning på sökande i år är det lite kärvt med de sena antagningarna, men bland de som söker är det först till kvarn som gäller, säger rektorn Anders Söderholm.

Mittuniversitetet har antagit fler studenter i år än tidigare år. På de olika utbildningsorterna Sundsvall, Östersund och Härnösand har drygt 3 000 studenter antagits till grundläggande program. Det är 760 fler än förra året och 1 000 fler än hösten 2007.

Mer läsning

Annons