Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ambulanssköterskan avskedades

/
  • Inbjudan till den omtalade festen på brandstationen har funnits uppsatt i lokalerna och cirkulerat per mejl.

Den man som tidigare varslats om avsked för sin inblandning i den urspårade festen på brandstationen i slutet av november avskedades i går av landstinget.

Annons

Ambulanssköterskans juridiska ombud berättar att de haft flera överläggningar med landstinget som är arbetsgivare åt honom men att landstinget igår valde att avskeda mannen. Avskedandet har en omedelbar verkställighet.

Mannen valde att direkt ogiltigförklara sitt avsked och har nu fyra veckor på sig att bestämma sig för om han vill driva ärendet till Östersunds tingsrätt.

– Då kommer alla inblandade få vittna om det blir rättegång, det kommer belysa väldigt mycket om hur festen har gått till och det som hände kvällen innan festen när mannen fick hämta en död kollega, säger det juridiska ombudet.

Mannens juridiska ombud tycker det är konstigt att det finns så stor skillnad i de påföljder som utdelats till de som var inblandade i ambulansfesten.

På inbjudan till utflyttningsfesten på brandstationen står det bland annat: ”Brakfest med: Bartömning, billigt dryckjom” och ”Puben är påfylld och tanken är att vi tömmer den lika fort. Billigt i baren som vanligt”.

Inbjudan ska enligt uppgift ha funnits anslaget i lokalerna och cirkulerat per mejl till de inbjudna festdeltagarna.

Mer läsning

Annons