Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ambulanssjukvårdens chef: Det fanns två reservbilar under flytten

I går kunde LT berätta att den omtalade skandalambulansen från fylleslaget nu använts som flyttbil när verksamheten flyttade för någon vecka sedan.

– I Östersund hade vi två reservbilar inne på stationen när flytten genomfördes, så verksamheten var säkrad, säger chefen för ambulanssjukvården Inga-Lill Persson, angående uppgifterna.

Annons

Inga-Lill Persson säger också att det var meningen att avdelningen skulle låna räddningstjänstens lastbil, men den var upptagen. Därför tog man den största bil ambulansen har som flyttbil, när man flyttade till det nya Certus-området vid gamla ATS.

– Det är för att hålla ner kostnaderna vi sköter sådant här själv.

Hon säger också att den aktuella festnatten, då var den stora ambulansen reservbil, eftersom de andra bilarna var ute i verksamheten.

Den anställde, som uttalade sig i gårdagens tidning om flytten, säger att han inte såg till några reservbilar de dagar flytten genomfördes.

– Vi som jobbade borde i så fall ha blivit informerade om att det fanns reservbilar att tillgå och var de stod. I ambulanshallen fanns det inga reservbilar i alla fall, säger han.

När det gäller stämningsansökan, säger Inga-Lill Persson att hon inte läst den än.

– Jag vet väl ungefär vad den innehåller och vi får väl ligga lågt så länge det pågår en rättsprocess. Jag vet inte hur lång tid vi har på oss att svara på alla punkterna i stämningsansökan.

Inga-Lill Persson säger att nu måste verksamheten se framåt trots att det som hänt lägger en sordin på stämningen.

Mer läsning

Annons