Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Allt är blött och både kläder och möbler stinker”

/
  • Väktaren Lars-Gunnar Nordqvist kontrollerar identiteten på alla som har något ärende till fastigheten och följer med Adrian och Lena Ward till lägenheten. Allt för att undvika att obehöriga ska ta sig in.
  • Adrian Ward får bo hos sin mamma Lena Ward under tiden som lägenheten saneras. Nu hoppas de på ett snabbt besked om hur lång tid saneringen kommer att ta.  Foto: Håkan Luthman

Adrian Ward, 23 år, bor i fastigheten som eldhärjades under natten till fredagen på Divisionsgränd. I går var han inne i sin lägenhet för att hämta lite kläder och laddaren till mobiltelefonen.

Annons

24 lägenheter fick evakueras efter branden. En anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har upprättats och en teknisk undersökning kommer att göras inom kort i lägenheten där branden startade. Saneringsarbetet har redan kommit igång och fläktar och avfuktare står och brummar i trapporna.

Adrian Ward har bott hos sin mamma, Lena Ward, under helgen och hon följer med honom till lägenheten. De blir insläppta genom entrén av Lars-Gunnar Nordqvist som jobbar som väktare.

Securitas har haft bevakning dygnet runt i kvarteret sedan i fredags. Många lägenheter fick brytas upp under brandnatten för att räddningstjänsten skulle kunna förvissa sig om att ingen människa fanns kvar i huset, så några lägenheter står öppna.

– Alla som vill in i huset måste visa legitimation, och jag har listor på de som bor här. Inga obehöriga släpps in i fastigheten, säger Lars-Gunnar Nordqvist.

Adrian Ward bor en trappa upp, en bra bit ifrån där branden startade, men mycket i lägenheten är ändå förstört.

– Det är ganska mycket skador, allt är blött och det luktar väldigt illa om både kläder och möbler, säger Adrian.

Några grannar väckte honom halv åtta på lördagsmorgonen och han sprang då ut på gården utan att tänka på att ta med sig någonting.

– Jag har bara kläderna på kroppen, så jag har varit och hämtat lite underkläder. De stinker väldigt, men det får visa sig om det går att tvätta bort, jag måste ju ha något ombyte till veckan, säger Adrian.

Vad som går att rädda från lägenheten är han inte säker på.

– Det var väldigt rörigt där inne. Massor med grejer har blivit utslitna ur garderoberna och ligger slängda över golvet, så det var svårt att få någon överblick, säger Adrian.

Han planerar att fortsätta sova hos sin mamma tills han kan flytta tillbaka till lägenheten.

– Jag har ju bara en etta så det lär bli lite trångt framöver, men det får så lov att gå under den här tiden, säger Lena Ward.

Adrian är i alla fall glad att han kan bo hos Lena och slipper ta in på hotell.

– Jag hoppas bara att det kommer ett besked ganska snart om när jag kan flytta tillbaka, så det går att planera lite, säger han.

Mer läsning

Annons