Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alliansen ville inte satsa ytterligare två miljoner på Stortorget

/
  • Modifierade stenplattor testas på Stortorget över vintern. Foto: Ulrika Andersson

Alliansen inom Östersunds kommun ville redan från början satsa mindre pengar på ansiktslyftet för Stortorget. De fick de inte gehör för. De satte sig också emot veckans beslut om att lägga ytterligare två miljoner på torget.

Annons

– Vi har inte ändrat vår uppfattning, att majoritetens beslut medför ett betydande slöseri med våra skattemedel. Vi finner det särskilt anmärkningsvärt, att ansvariga politiker nu beslutar lägga till ytterligare två miljoner kronor för Stortorgets ombyggnad, när kommunen samtidigt måste spara mångmiljonbelopp under innevarande år och de närmast kommande. Besparingar som måste genomföras inom alla verksamhetsområden, bland annat skola, barnomsorg och äldreomsorg. Det skriver Pär Jönsson, m, Elin Andersson, c, Per Eriksson, c, och Gunnar Hjelm, m, i ett pressmeddelande.
I samband med tidigare investeringsbeslut för Stortorget hävdade de att ombyggnaden skulle ske inom en kostnadsram på 10 miljoner kronor. Istället fattades beslut om en ombyggnad för 36 miljoner, som nu alltså blir två miljoner kronor dyrare.
Det är den gula stenen som spökar. Som LT skrivit tidigare i veckan, fanns ingen gul sten att hitta på marknaden och det fördyrar stensatsningen med en miljon kronor. Projekteringen kostade också en extra miljon.

Mer läsning

Annons