Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alla är på plats men nya utfarten dröjer

Nu är samtliga utryckningsmyndigheter på plats på Certus, i onsdags flyttade också brandkåren dit. Men utfarten till Genvägen är inte klar.

Annons

Det är en nybyggd vägbit som utgör utfarten för utryckningsfordon från Certusområdet men det fattas ljussignaler för trafiken på Genvägen och Stuguvägen som ska göra att blåsljusfordonen får fritt fram. Grindarna på utfarten ska också öppnas automatiskt, nu måste öppning av grindarna begäras vid utryckningstillfället.

I nästan en månad har räddningstjänsten arbetat med flytten till Certus, till största delen är de klara. I onsdags eftermiddag flyttade jourpersonalen, som då var i tjänst, dit och den sista utryckningen från gamla brandstationen är gjord.

Den ofärdiga utryckningsutfarten används trots att det inte finns några ljussignaler.

– Helst skulle det ha varit klart i går men det är det inte. Som det är nu får vi ta det väldigt lugnt när vi rycker ut, säger Jörgen Eriksson, räddningsavdelningen Räddningstjänsten Norra Jämtland.

Jörgen Eriksson känner inte till något datum när det ska vara klart med ljussignalerna. Han tror att det dragit ut på tiden eftersom olika aktörer är inblandade.

– Det är många inblandade parter – vi, polisen, ambulansen, kommunen och fastighetsägarna, säger Jörgen Eriksson.

Utryckningsvägen är enkelriktad. När räddningstjänst och ambulans kommer tillbaka från en utryckning tar de infarten via rondellen Fyrvallavägen /Genvägen, polisen har sin infart från Stuguvägen.

Enligt Jan Hellström, polisens säkerhetsansvarige för Certus, använder polismyndigheten inte utryckningsutfarten så ofta.

– Våra patruller rycker ut från där de är när larmet går och det kan ju vara vart som helst, säger han.

Inte heller han har några närmare uppgifter om när det är helt klart med utfarten.

– Som jag förstår det pågår förhandlingar med kommunen, säger Jan Hellström.

Mer läsning

Annons