Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Älgarna inger respekt på ministern

/
  • Göran Hägglund

Socialminister Göran Hägglund kliver med viss tvekan in bland de tama älgarna under tiden som de tuggar i sig potatis ur ett tråg.

Annons
- Respektingivande, vad är oppositionen jämfört med det här, skämtar han efter besöket i hägnet på Moose Garden där det blåser hård västlig vind.
Men för att alliansen ska vinna även i nästa val behöver vinden vända. Oppositionen har fortsatt övertag i mätningarna. I helgen möttes ledarna för allianspartierna i Varberg för "kickoff" inför ett nytt valmanifest. Efter mötet har jobben framhållits som den viktigaste frågan framöver.
- Annars kommer vi inte att kunna klara välstånd och välfärd i framtiden, säger Göran Hägglund.
Varslen ökar och A-kassan är aktuell i sammanhanget. Det framförs uppfattningar om utanförskap för de som gått ur A-kassan och blir arbetslösa. Hur ser du på det här?
- Vår huvudsakliga ansträngning måste ligga på att människor faktiskt har jobb och att det tillkommer nya företag som vill och vågar växa här.
- Och att vi har rimliga villkor för människor som hamnat i den situationen att de förlorat jobbet.
- Ett problem i Sverige tidigare har varit att vi har lagt ner för lite tid på att säkerställa att det finns arbetstillfällen och mer tid, kraft och pengar på att säkerställa en högre ersättning vid arbetslöshet.
Inför förra valet ville kd ha halverad moms på drivmedel. I dag säger Göran Hägglund att vi nog får inrikta oss på fortsatt höga bränslepriser. Differentierade bränsleskatter mellan stad och landsbygd tror han är väldigt svårt att ordna på ett sätt som inte leder till bekymmer. Bättre reseavdrag tror han mera på.
- Frågor som rör landsbygdens villkor i förhållande till storstäderna kommer vi att behöva belysa mellan alliansens partier och diskutera förslag som innebär att man underlättar för människor att bo också på landsbygd, säger Göran Hägglund.

Mer läsning

Annons