Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Akuten blev först med att vaccinera sin personal

/
  • Undersköterskan Elisabeth Eriksson på akutmottagningen på Östersunds sjukhus var en av de första som vaccinerade sig mot den så kallade svininfluensan i länet. Biträdande enhetschefen på akuten, Fredrik Paananen, håller i sprutan. Foto: Håkan Luthman
  • Laddat med sprutor för vaccination.

Nu har vaccinationen mot den nya influensan smygstartat på akutavdelningen på Östersunds sjukhus. Undersköterskan Elisabeth Eriksson var en av de allra första.

Annons

– Jag har runt 130 till 150 patienter att vaccinera och när vaccinet finns i huset var det bara att hämta, säger biträdande enhetschef Fredrik Paananen. Förutom akutens personal ska jag vaccinera ambulanspersonalen och IVA:s personal.

I går förmiddag startade de alltså så smått på akuten, bland dem som anmält sitt intresse. Det är endast ett fåtal som tackat nej av rädsla för biverkningar.

– Det är deras eget beslut, säger Fredrik Paananen som också tänker ta sprutan.

– För mig var det inget svårt beslut, jag har inte funderat inför vaccinationen, säger Elisabeth Eriksson. Det är viktigt att allt fungerar även om det blir många sjuka.

Innan vaccinationen ges måste alla fylla i sin hälsodeklaration.

Men om det blir en eller två sprutor har inte landstinget tagit ställning till ännu. Fredrik Paananen säger att eftersom det är tre veckor mellan vaccinationerna hinner det komma ytterligare information innan dess.

På måndag är det skarpt läge, då påbörjas vaccinationen av riskgrupper och vårdpersonal ute i länet.

Mer läsning

Annons