Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åklagare överklagar dom mot LRF-man

Kammaråklagare Åse Schoultz har överklagat tingsrättsdomen där den förtroendevalde inom LRF friades från misstanke om djurplågeri och misshandel.

Annons

Åklagaren menar att tingsrätten inte har värderat bevisningen på ett korrekt sätt och yrkar att hovrätten ändrar domen och dömer mannen enligt åtalet.
Tingsrättens dom föll 8 januari och rätten bedömde att bevisningen var för svag för att det ska gå att vederlägga att mannen misshandlat sambon. Vidare ansåg tingsrätten att varken kvinnan eller mannens berättelse är mer trovärdig än den andres. Avseende djurplågeridelen har tingsrätten gjort bedömningen kvinnan kan ha förväxlat vanlig djurskötsel i form av att sparka fram foder åt djuren med djurplågeri.
Kammaråklagaren har i överklagan listat vilken bevisning som finns i målet. Det innefattar förhör med målsägande och tilltalade samt vittnesförhör med ett antal personer. Hon hänvisar också till ny bevisningen i målet, fotografier som styrker skador som kvinnan ska ha fått i samband med misshandel i en av åtalspunkterna mot mannen. Också ett brev som styrker våld mot kvinnan och även mot djuren.

Mer läsning

Annons