Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Adventsmys och musik för ett gott syfte

/
  • Kerstin Jarlås, Ella Kristoffersson och Gry Tjernström (kunde inte vara med och träffa LT), ordnar på första advent en välgörenhetskonsert där alla pengar går till Juliaresan. Tjejerna tror på en fin kväll i stora kyrkan och är noga med att tacka alla som har gjort kvällen möjlig.
  • Matilda Melin, Andrea Lundqvist, Alexander Lund och Annalina Lindgren är de artister som uppträder på adventskonserten.

Skänk en slant till en god sak – och lyssna på bra musik. Det är budskapet när tre kompisar ordnar adventskonsert i stora kyrkan.

– Vi är säkra på att det blir en magisk kväll, säger Kerstin Jarlås.

Annons

Gymnasieeleverna Kerstin Jarlås, Ella Kristoffersson och Gry Tjernström driver Vivo UF, ett företag som inriktar sig på att dra in pengar till välgörenhet. Deras första projekt är en adventskonsert där intäkterna går till Juliaresan och deras insamling till Barncancerfonden.

– Vi kom snabbt överens om att vi ville göra något som betyder någonting, något stort som vi kan vara stolta över, säger Ella Kristoffersson.

De fyra tjejerna i Juliaresan kommer att finnas på plats i stora kyrkan och berätta om sitt projekt och vart pengarna går.

– Vi vill att de som kommer på våra event ska få en nära koppling till vad de ger pengarna till, säger Kerstin Jarlås.

De artister som uppträder är Andrea Lundqvist, Alexander Lund, Annalina Lidgren och Matilda Melin.

– Matilda är en nära vän till oss. Det kändes ganska självklart att hon skulle vara med, om det var möjligt, säger Kerstin Jarlås.

Helt lätt var det inte att få med Matilda Melin, som har skrivit på kontrakt med skivbolag under tiden i "Idol, och som dessutom uppträder i Malmö dagen innan.

– Till slut gick det. Hon ställer mer än gärna upp. Alla artister gör det ideellt, det är vi väldigt tacksamma för, säger Kerstin Jarlås.

Tjejerna vill att deras adventskonsert ska ge Östersundarna en trevlig kväll, samtidigt som de bidrar till välgörenhet och även att det väcks tankar hos besökarna.

– För oss handlar välgörenhet väldigt mycket om att få människor att vilja engagera sig. Inte bara skänka pengar utan också föra budskapet vidare, man går härifrån med en kunskap. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något – och man får något tillbaka, säger Ella Kristoffersson.

Mer läsning

Annons