Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ACB Laminat-konkursen: Anbudstiden förlängdes

Anbudstiden för konkursbolaget ACB Laminat har förlängts till den 31 januari. Enligt konkursförvaltaren är intresset för ett övertagande av hela eller delar av företagets tillgångar stort.

Annons

ACB Laminat försattes i konkurs den 25 november förra året. Företaget, som har anläggningar i Brunflo och Skanderåsen, har tillverkat yt- och kantbearbetade spånskivor som huvudsakligen levererats till Ikea. Verksamheten har fortsatt i konkursboets regi fram till dagen före julafton, enligt advokat Magnus Lindblom på advokatbyrån Kaiding, som är konkursförvaltare.

Från början var anbudstiden satt till torsdagen den 7 januari, men den har nu förlängts till 31 januari med hänsyn till pågående drift.

– Vi är medvetna om att anbudstiden var kort redan från början. Med hänsyn till att produktionen pågått fram till jul och att de redan tillverkade spånskivorna måste lastas ut, så har vi förlängt anbudstiden, säger Magnus Lindblom.

Konkursförvaltarna för dialog både med intressenter och med Ikea, som enligt Magnus Lindblom är positiva till att fortsätta samarbeta med ACB Laminat.

– Det krävs att Ikea blir kvar som kund om produktionen ska kunna fortsätta som tidigare, det handlar om så stora volymer, säger Magnus Lindblom.

Han säger att intresset för ACB:s tillgångar varit stort, framförallt för delar av maskinparken.

– Vår målsättning är att hitta en köpare som kan ta över verksamheten och fortsätta produktionen, men vi är samtidigt medvetna om att det inte är helt enkelt att få alla pusselbitar att falla på plats, säger Magnus Lindblom.

Mer läsning

Annons