Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ABC Laminat får mer tid

ACB Laminat får ytterligare tre månader på sig att reda upp sin ekonomi. Tingsrätten har gett bolaget till och med oktober att komma på fötter igen.

Annons

Den 22 januari ansökte ACB Laminat om företagsrekonstruktion vid Östersunds tingsrätt. Då uppgick företagets skulder till omkring 42 miljoner kronor. ACB Laminats ansökan godkändes och ledningen fick tre månader på sig att få tillbaka företaget på banan.

I slutet av april, när de tre månaderna passerat, begärde ACB Laminat förlängd rekonstruktion med hänvisning till att de förändringar som genomförts på fabrikerna i Brunflo respektive Skanderåsen måste få tid ”att sätta sig” innan fordringsägarna kan ta ställning till de skuldavskrivningar som kommer att bli nödvändiga.

Nu har rekonstruktionen pågått i ett halvår, men arbetet med att få företaget på fötter är ännu inte avslutat. Och företagsledningen får nu ytterligare tre månader på sig. Tingsrätten har beslutat att ge ACB Laminat till och med den 22 oktober på sig.

Länsstyrelsen och Bergs kommun tillstyrkte förlängningen av företagsrekonstruktionen, övriga borgenärer som gavs tillfälle att yttra sig hörde aldrig av sig innan tingsrätten fattade sitt beslut.

Mer läsning

Annons