Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

70 har skadats svårt på vägar i Östersund senaste två åren

/
  • Foto: Robert HenrikssonPå Vallaleden Frösön, en av de trafikfarliga korsningarna i Östersund, har några olyckor med svåra skador inträffat. Kvinnan som skadades i den här bilen den 31 januari i år kunde åka hem från sjukhuset efter någon dag. ”Blev mest omtumlad och i chock. Några revbensfrakturer”, hälsar hon.
  • I den här olyckan vid Kånkbacken den 6 oktober förra året var tre personer inblandade och de klarade sig bra med det uppstod plåtskador.Foto: Ulrika Andersson

Under två år har 53 trafikolyckor i Östersunds kommun medfört att 70 personer skadats svårt på vägarna och en har avlidit.

Annons

I sammanställningen här intill framgår var olyckorna inträffade samt några omständigheter som rådde vid olyckstillfällena.

Uppgifterna från Transportstyrelsen omfattar 2009–2009.

Det är inte i olyckskorsningen på Frösön som de flesta trafikolyckor med svåra personskador inträffar. I stället är det efter den trafiktäta sträckan från Grytan längs väg 605/Rådhusgatan och sträckningen ut mot Lugnvik som det smäller.

Åtta av de svåra olyckorna inträffade där; nio personer skadades svårt och en person dog.

Dödsolyckan skedde i samband med nedsläckning och mörker när en gångtrafikant blev påkörd på Rådhusgatan vid Matkällan.

Lägger man till ytterligare 20 lindrigt skadade så har sammanlagt 90 personer skadats i Östersunds kommun under 2008–2009.

I nio fall är motorcyklar inblandade, i två fall mopeder och fem med cykel. I två fall har kollision skett med älg, i fem fall med gående, i fem fall förekommer krock mot lastbil och övriga olyckor är i stort sett knutna till personbilar.

Under juli månad inträffar flest olyckor med svårt skadade; tio stycken, följt av november med åtta fall.

I de allra flesta fall har väglaget varit torrt och det råder dagsljus.

Sett till hela länet har elva dödsolyckor med sammanlagt 13 döda inträffat under perioden.

I Jämtland/Härjedalen handlar det om totalt 146 svårt skadade i trafikolyckor på vägarna, Östersund inkluderat.

Mer läsning

Annons