Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

60-åring köpte med sig 1 500 liter öl – döms för smuggling

En man köpte 1 500 liter starköl i ett EU-land för att ha till sin egen och sin mammas födelsedagsfest samt till en klubb han är engagerad i. Nu har mannen dömts för smuggling.

Annons

110 liter öl är referensnivån för vad en person för privat bruk kan köpa i annat EU-land och ta in i Sverige. Tingsrätten konstaterar att mängden som mannen, som är i 60-årsåldern, tagit in i landet är så pass mycket att det inte kan handla om endast privat bruk.

Mannen berättade också i rätten att viss andel skulle användas på en klubb han tillhör. Redan där anser rätten det klarlagt att en stor del av ölen inte var för privat bruk. Mannen döms även för olovlig körning, han har kört sin bil trots att han inte haft körkort. Mannen har vid ett flertal tillfällen åtalats för ett antal olovliga körningar samt ett fall av rattfylleri men dessa brott är preskriberade, han har dock en tidigare dom om olovlig körning bakom sig från i somras.

Tingsrätten gör bedömningen att mannen inte ska få tillbaka bilen som tagits i beslag för att förebygga att han inte fortsätter på den brottsliga banan. Bilen är gammal och dålig och värdet lågt. Mannen döms till villkorlig dom och 5 000 kronor i dagsböter.

Mer läsning

Annons