Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

40-årig man avled efter olyckan på Rådhusgatan

/
  • Här utanför mataffären Lidl i Östersund skadades en fotgängare när han blev påkörd av en bilförare. Skadorna           blev så allvarliga att mannen avled under tisdagskvällen.  Foto: Lasse Ljungmark

Den man i 40-årsåldern som natten till tisdag blev påkörd på Rådhusgatan i Östersund avled under tisdagskvällen på grund av de skador han fått.

Annons

Det var under dygnets mörkaste timmar just efter midnatt som mannen blev påkörd när han skulle passera över vägen på Rådhusgatan vid mataffären Lidl på söder i Östersund.
Föraren larmade SOS och polis och räddningstjänst skickades till platsen. Mannen hade ådragit sig skallskador samt en underbensfraktur och fördes till Norrlands universitetssjukhus för intensivvård. Hans liv gick dock inte att rädda och mannen avled tidigt under tisdagkvällen.
Även den chockade föraren fördes till Östersunds sjukhus för vård.
Det har skrivits en trafikmålsrapport från olyckan som ska användas i den vidare utredningen.
– Det här ska självklart utredas, säger Gunnar Bjelke Dahlén, chef för polisens trafikenhet.    
I nuläget vet han inte varför den allvarliga olyckan inträffade.
– Det vi vet är att det om det är regnigt, mörkt ute och en person har mörka kläder är det inte lätt att se, säger Gunnar Bjelke Dahlén.
– Blir en person påkörd och det tar olyckligt så blir det svåra skador, säger han.
Kvinnan som körde bilen har hörts till viss del. Vad som kommit fram av förhören vill Gunnar Bjelke Dahlén inte gå närmare in på.
Oavsett om nedsläckta gatlampor varit en orsak till olyckan eller inte gillar polisen inte kommunens beslut om att släcka gatbelysningen.
– Nej, det tyckte vi inte om, säger Gunnar Bjelke Dahlén.
På tisdagseftermiddagen meddelade dock Östersunds kommun att lamporna omgående ska tändas nattetid.

Mer läsning

Annons