Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

24-åring ska avtjäna 15 år i fängelse

En 24-årig länsbo döms till tre års fängelse för övergrepp i rättssak. Han har hotat två män som varit inblandade i en narkotikarättegång där 24-åringen dömdes till ett flerårigt fängelsestraff.

Annons

I somras dömdes länsbon till ett långt fängelsestraff efter att ha varit huvudman i en omfattande narkotikahärva.

Nu döms 24-åringen till tre års fängelse för övergrepp i rättsak. Mannen har hotat två andra män som var inblandade i narkotikaaffärer och som hördes vid rättegången mot 24-åringen.

Tingsrätten bedömer att de två män som hotats av 24-åringen inte överdrivit sina uppgifter om 24-åringen varken vid narkotikarättegången eller i det nu aktuella målet.

Istället har de två målsägande varit väldigt ovilliga att berätta om händelserna.

Efter att 24-åringen dömts för narkotikabrott har han vänt sig till de två målkamraterna och krävt att de skulle betala 100 000 kronor var som ersättning till 24-åringen för vad de berättat under narkotikarättegången.

Åklagaren använde inspelningar av telefonsamtal för att bevisa att 24-åringen varit arg på de andra två männen för att dessa lämnat ofördelaktiga upplysningar om honom vid rättegången. Den ena av männen fick också ett brev med en dödskalle.

Den ena av de två hotade männen har betalat 100 000 kronor till 24-åringen.

Detta är styrkt genom bland annat insättningskvitton.

Vid rättegången sa den man som hotats att han tyckte att betalningen var rimlig, men tingsrätten tycker att det är tydligt att han skrämts och hotats att betala och att 24-åringen på så sätt gjort sig skyldig till övergrepp i rättssak.

Den andre mannen som utsattes för utpressningen har inte betalat till 24-åringen trots att han utsatts för hot om ”att han inte skulle komma ut från kåken levande”.

Mannen hotades också med att om han skulle ta livet av sig så skulle 24-åringen vända sig till mannens föräldrar för att inkassera skulden.

24-åringen har antytt att han har kontakter med det kriminella gänget Wolfpack, en antydning som enligt tingsrätten var avsedd för att skrämma mannen.

24-åringen döms till tre års fängelse för övergrepp i rättssak.

I och med den här domen har 24-åringen ungefär 15 års fängelsestraff att avtjäna.

Men tingsrätten kan inte se några skäl till att korta straffet för övergrepp i rättssak även om det skulle kunna vara juridiskt möjligt att göra det med hänvisning till de långa fängelsestraff som 24-åringen fått i tidigare domar.

Mer läsning

Annons