Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

20-åringar åtalas för ett stort antal brott

Stölder, bedrägerier och misshandel får nu sitt rättsliga efterspel. En kvinna och en man i 20-årsåldern åtalas nu för en rad brott som begåtts i och utanför länet.

Annons

I början av augusti greps och häktades en 24-årig man misstänkt för att ha misshandlat en annan man grovt på ett uteställe i Östersund. Bland annat ska han ha sparkat den andra personen flera gånger i huvudet. Nu har mannen åtalats vid Östersunds tingsrätt.

24-åringen och en några år äldre kvinna åtalas också för två stölder som begåtts i Östersund i början av augusti. Åklagaren menar att de två har stulit 7 000 kronor ur kassorna i två butiker.

Ingen av de åtalade kommer från Jämtlands län.

Mannen åtalas även för att ha gjort motstånd när polis skulle omhänderta honom efter misshandeln, samt för narkotikabrott.

ÄVEN kvinnan åtalas för ytterligare brott. Åklagaren menar att kvinnan uppgav en annan persons namn i samband med incheckning på ett hotell i Östersund. Genom det har kvinnan och ytterligare några personer kunna utnyttja hotellet vad gäller boende och mat, för närmare 4 000 kronor.

Urkundsförfalskning, häleri, stöld, snatteri och försök till bedrägeri är ytterligare åtalspunkter som riktas mot kvinnan. Bland annat ska hon ha försökt få pengar utbetalat till sig för en utannonserad bil som inte varit hennes.

Mer läsning

Annons