Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

20-åring på nattlig stöldturné

Först bröt han sig in på Storsjöbadet och stal 28 000 kronor. En månad senare, med knark i blodet, stal han en bil och gjorde inbrott på Shell i Brunflo och fick med sig tobak för 70 000 kronor.

Nu åtalas 20-åringen.

Annons

Det var i början av juli som 20-åringen bröt sig in på Storsjöbadet och med en ficklampa till hjälp tog sig fram till kassaskåpet och fick med sig cirka 28 000 kronor i kontanter.

Efter inbrottet har blodspår från 20-åringen påträffats i närheten av kassaskåpet.

En månad senare, en natt i början av augusti, lade 20-åringen beslag på en personbil som stått parkerad på Stabsgränd och körde sedan runt med den, trots att han saknade körkort.

I bilen har polisen påträffat en scarf, en halsduk, tre handskar, tre skor och en tröja, vilket klassas som stöldgods.

Under samma natt har 20-åringen i sällskap med några andra begett sig till Shell i Brunflo och brutit sig in i lokalerna med hjälp av tre kofotar, två skruvmejslar, ett multiverktyg och två handskar.

Inne på macken har de tagit tobaksvaror till ett sammanlagt värde av 70 000 kronor.

Under den nattliga stöldräden i bil har 20-åringen därtill haft metamfetamin i blodet. Mannen greps av polis efter denna händelse och satt under en tid häktad.

De nattliga stölderna leder nu till åtal för 20-åringen misstänkt för två fall av stöld, rattfylleri, olovlig körning, ringa narkotikabrott och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

Åklagaren yrkar dessutom på skadestånd med 6 900 kronor till ägaren till Shell i Brunflo, 81 000 kronor till Östersunds kommun för stölden och skadorna på Storsjöbadet samt 6 000 kronor till personbilens ägare.

Mer läsning

Annons