Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

2 000 kåsor av plast - ett eko från kalla kriget

/

En stor skara besökare samlades i Lugnvik i dag för att bjuda på utrangerat försvarsmaterial som auktionerades ut i en stor byggnad.

Annons

Ett eko från kalla kriget låg över alltsammans. Material som i stor utsträckning tidigare lagrats i mobiliseringsförråd, i väntan på en invasion, hade dammats av och samlats ihop i Lugnvik.

Tankutrustningar, lådor med vårdmaterial, tält, EU-mopeder, elsvetsaggregat, kompressorer, verkstadspressar, mjölkkrukor, kokspisar, kläder och andra prylar i tillräcklig mängd för att driva ett minisamhälle i skogen låg ute till försäljning.

Mycket av det som auktionerades ut har aldrig använts.

– Vilket slöseri med skattemedel för grejer som nu reas ut, tyckte Bengt Johansson som hade vissa planer på att själv köpa ett 20-mannatält med kamin.

– Men det brukar bli dyrt på de här auktionerna och det gäller att hänga med i budgivningen som brukar gå fort, konstaterade Thomas Bill som också var spekulant på ett tält.

En hel del prylar såldes enbart i stora partier.

– Vem har behov av 2 000 kåsor i plast? undrade en man intill en besökare som stirrade ned i en låda fylld till bredden med cirka 460 pannlampor.

Mer läsning

Annons