Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

17-åring flydde från strypgrepp via balkongen

Flera gånger har en 32-årig man tagit stryptag runt halsen på sin 17-åriga sambo. Tingsrätten dömer mannen till tio mån-aders fängelse för grov kvinnofrids-kränkning.

Annons
Kvinnan flyttade in hos mannen i Östersund, de första veckorna fungerade bra men sedan blev det bråk om pengar eller påstådd otrohet. Första gången 32-åringen använde våld föregicks av att den 17-åriga kvinnan satt i sängen och tittade på TV. Han beskyllde henne då plötsligt för att ha tagit pengar, tog ett hårt grepp om halsen så hon fick svårt att andas. Kvinnan försökte slå och sparka bort mannen. Han fortsatte med att skalla kvinnan innan hon kunde ta sig ur situationen och fly.
När 17-åringen vid ett annat tillfälle kommit ifrån ett strypgrepp lämnade hon lägenheten via balkongen. 32-åringen följde efter och tryckte ned henne på en bänk i en busskur där han tog ett nytt strypgrepp. Han slutade när en man kom förbi bänken och frågade vad som pågick.
Kvinnan redogjorde under rättegången för att bråken kunde inträffa flera gånger i veckan och när mannen tog strypgrepp på henne höll han kvar i mellan fem och tio sekunder.
Sedan kvinnan gjort slut följde hon vid ett tillfälle med 32-åringen hem, sedan de träffats på stan.
I hemmet blev han arg och beskyllde kvinnan för att hon varit på samma fest som en tidigare pojkvän, vilket hon nekade till.
De ledde till att han tog strypgrepp med båda händerna. 17-åringen sparkade och slog tills det svartnade. I det läget släppte han greppet, men när hon försökte resa sig tog 32-åringen ett nytt strypgrepp.
Sedan tingsrätten synat bevisen från de här och liknande händelser är det kvinnan som framstår som trovärdig medan 32-åringen varit svävande och oprecis.
Han ska betala 60 000 kronor i skadestånd och en tidigare villkorlig dom för misshandel, ofredande och narkotikabrott som meddelades i oktober förverkas.

Mer läsning

Annons